top of page

KONSULTASJON

Konsultasjon møblering og farger

Avgjørende for å skape et godt hjem å være i  er ikke om sofaen er fra en bestemt designer, rød eller grønn, eller at alt er nytt og kjøpt så det passer sammen.

Atmosfæren i hjemmet er mye viktigere - og den kan du ikke kjøpe deg til. Den er du nødt til å skape blant annet ved å innrette deg med ting som betyr noe for deg, og som forteller om hvem du er. De fleste  ønsker en spesiell "stemning" for hjemmet, eller rom i hjemmet sitt. 

Man har lett for å tro at dyrt er flott. Det gir riktignok en sikkerhet og signaliserer noe bestemt hvis vi omgir oss med design klassikere - eller følger trenden slavisk.  Men ingen av de tingene garanterer at hjemmet vil fungerer, blir et godt sted å være.

Det er  mye kjekkere å fremelske sin egen stil ved å bruke de ting man har på en ny måte. Eller det kan være at man er i en ny livssituasjon som gjør at man må omstrukturere noen ting i hjemmet.

Enkelte ganger kan jeg tenke "hva i all verden skal vi gjøre her" - men ideene kommer alltid når vi forstår kunden sine behov og levesett. Vi bor vidt forskjellig - men så allikevel ikke.

Våre behov, smak og stil blir tilsidesatt. Det er kunden sitt hjem og sine behov som skal ivaretas. Et hjem skal være personlig og vise hvem som bor der.

Vi tar utgangspunkt i de ting som kunden har - og gjerne vil beholde fordi de har stor betydning. Det kan være en bestemt lampe, maleri, sofa etc. Ingenting er stygt, det kommer kanskje bare ikke til sin rett.

Konsultasjon for ny bolig, tilbygg, etc. 

Jeg kan rimelig raskt peile meg inn på hvilken vei vi skal gå. Kaster ut noen ideer - noen griper kunden, og så finner vi en rød tråd sammen videre.

Konsultasjon for ny bolig, tilbygg etc.

Ofte er det vanskelig å se for seg en ny bolig, eller fornye eksisterende bolig. 

Og det kan være grenseoverskridende å få hjem en arkitekt. Men, vi er trent i å "se"  og klør i fingrene etter å ta fatt på nye situasjoner, eller forbedre eksisterende situasjoner. 

I forbindelse med nybygg, ombygging/tilbygg så er våre kjepphester å få tilpasse boligen til den spesifikke situasjonen. Da med tanke på plassering på eiendom, sol/skygge, utsikt, og innsikt fra naboer.

Og like viktig er funksjonalitet. Mange boliger har mer enn nok plass, men er  dårlig planlagt, og av den grunn fungerer de ikke allikevel.

I eksisterende boliger ser vi på hva som fungerer eller ikke og tar utgangspunkt i det for det videre arbeidet.

 Vår filosofi er at alle har rett til et deilig hjem med ro, orden og harmoni. 

Samarbeidsprosess

  • Befaring og dialog om ønsker og behov

  • Skissering og opptegning i Archicad

  • Justering etter behov

  • Tegninger og godkjent rammesøknad

bottom of page